Laos

Laos is een boeddhistisch land. Het bergachtige land heeft een oppervlakte van 236.800 vierkante kilometer en grenst aan Vietnam, Cambodja, Thailand, Myanmar en China. Het land heeft 6,2 miljoen inwoners en 49 etnische groepen.

Laos is het enige land in zuidoost Azië dat geen kustlijn heeft. De Mekong rivier stroomt 1900 kilometer over het grondgebied van Laos en vormt op vele locaties de natuurlijke grens met Thailand. De infrastructuur van Laos is erg slecht. In een groot deel van het land ontbreekt het aan goede wegen. Nog steeds kunnen vele delen van het land alleen bereikt worden door middel van ongeplaveide wegen die niet het hele jaar begaanbaar zijn.

De officiële munt is de Kip. Voor het wisselen van geld kan het best de Amerikaanse dollar, de Euro of de Thaise Baht gebruikt worden. Op veel locaties is het mogelijk om met de Thaise Baht te betalen. De officiële taal is het Laotiaans of Lao. Deze taal is verwant aan het Thais en aan talen die gesproken worden in het zuiden van China.