Klimaat Hua Hin

De beste periode voor een bezoek aan Hua Hin is in het droge seizoen vanaf de maand november tot en met februari. Maar eigenlijk is Hua Hin het hele jaar een goede bestemming. Vanaf de maand maart tot en met mei is er een hoge luchtvochtigheid en in augustus en september valt er wat meer regen. Vaak zijn dit korte maar hevige buien.

Hua Hin kent 3 seizoenen. Dit zijn:

  • Het droge seizoen vanaf november t/m februari. In deze maanden is het met ongeveer 26 °C een aangename temperatuur met de minste kans op een bui. Het getij is hoog waardoor een aantal resorts een gedeelte van de dag een kort of geen strand zullen hebben.
  • Het hete Seizoen van maart t/m juni. Dit is de heetste periode van het jaar. De temperatuur is overdag ongeveer 35 °C. Aan het eind van het seizoen kan er in de namiddag een korte bui zijn waardoor de temperatuur een beetje afkoelt.
  • Het Regen Seizoen vanaf juli tot oktober. Meestal zijn dit korte en hevige buien maar minder heftig dan in het zuiden van Thailand. In de maand september regent het 't meest. Tijdens het regenseizoen is de temperatuur ongeveer 28 °C. In deze periode is het mogelijk dat u kwallen in het water aantreft.